Sakal Neden Çıkmaz?

04.11.2021
1.765
Sakal Neden Çıkmaz?

Bugünkü konumuz sakal neden çıkmaz sorusunun cevaplarını sizlerle paylaşmak. Sakal cikmamasinin sebebi nedir? Sakalı çıkmayan erkek sakalım neden çıkmıyor sorusunu kendisine ve etrafında sıklıkla sormaktadır. Sizde yanaklarımda sakal çıkmıyor diyorsanız içeriği sonuna kadar okumalısınız. Erkeklerde sakal geçmişte ve günümüzde de gücün simgesi olarak nitelendirilmektedir. Günümüzde pek çok sakal çeşidi ortaya çıkmıştır. Yüz şekline göre sakal bırakıldığı zaman çok daha karizmatik ve erkeksi bir görünüm yakalanmaktadır.

Tarih öncesinde yüzüğü soğuktan ve bazı tehlikelerden korumak için bırakılan sakal günümüzde daha tarz ve daha yakışıklı görünmek için kullanılmaktadır.

Bazı erkeklerde hiçbir çaba göstermeden gür sakallar erken yaşlarda çıkmaktadır. Bazı erkekler ise sakal çıkmıyor diye dertlenmektedir.

Sakal Kaç Yaşında Çıkar?

Sakal neden geç çıkar veya sakalım neden çıkmıyor sorusunun cevabından önce sakal kaç yaşında çıkar şeklinde cevaplayalım. 14 yaşından sonra sakal tam olarak çıkmaya başlar. Bazı gençlerde sakal 17 yaşında çıkmaya başlar.

Erkeklerde sakal çıkmaması

Erkeklerde sakal çıkmaması

17 yaşına kadar sakal çıkmamış ise bundan sonra sakalım çıkmıyor ne yapmalıyım sorusunun cevabı araştırılmalıdır. Sakal için hormon tedavisi başta olmak üzere bir dizi tedaviler uygulanarak sakal çıkması sağlanabilir.

Bunun için ergenliğe ilk giriş ile birlikte sakal çıkışı takip edilmeli ve sakal çıkmıyor  sonucuna varıldığı an bir uzmana danışılmalıdır.

Okurlarımız buna da baktı ⇒ Sakal Kaşıntısı Nasıl Geçer Tedavisi

Erkekte Sakal Neden Çıkmaz?

Sakal çıkmamasının nedenleri genelde genetik ne hormonel faktörlerden kaynaklanmaktadır. Sakal neden cikmaz;

Sakalım çıkmıyor, neden sakal çıkmaz sorusunun en başında bazı hormonların eksikliği veya tamamen yokluğu öne çıkmaktadır.

Bazı kişilerde ise hormon kıl köklerine etkili olacak şekilde aktif değildir.

Bir diğer sakal çıkmama nedeni ise genetik faktörlerdir. Ailedeki erkeklerde sakal kökü sayısı az veya hiç yok ise sizde de seyrek sakal oluşmasına veya sakal çıkmamasına neden olur.

hormon tedavisi sakal

hormon tedavisi sakal

Yanaklarımda sakal neden çıkmıyor sorusunu bilinçli kişilere ve bu konuda bilgi sahibi olan kişilere sormak gerekir. Zira sakallar neden çıkmıyor diye kimyasal maddelerle yanak bölgesine yanlış yapılan işlemlerde sakal diplerinin zarar görmesine ve çıkmamasına neden oluyor.

Erkekte sakal neden çıkmaz sorusunun bir diğer ayrıntı ise testosteron hormonunu dht hormonuna dönüştüren bazı enzimlerin olmamasından kaynaklanmaktadır.

Sakal Çıkması İçin Yapılması Gerekenler

Sakalım çıkmıyor ne yapmalıyım; testosteron hormonunun salgılanması veya yetersiz salgılanması kıl köklerinin tüy gibi ve zayıf olmasına neden olur.

Hormon tedavisi sakal için de yapılmaktadır. Bu nedenle sakalım neden çıkmıyor diyorsanız ilk olarak hormon düzeyine bak durmalısınız. Bu doğrultuda ilaç veya sakal için hormon tedavisi görmelisiniz.

Tedavi sonucunda hormonların normal seviyeye geleceği için sakallarınız rahatlıkla çıkacaktır.

Genetik faktörlerden dolayı sakallar nasıl çıkmıyorsa veya çok seyrek çıkıyorsa bunun için hormon düzeylerine baktırılmalıdır.

Okurlarımız buna da baktı ⇒ Sakal Nasıl Bırakılır? (Sakal Nasıl Kesilir)

Hormonlarımız da herhangi bir sıkıntı yoksa sakal çıkmama nedeni olarak sadece genetik faktörler gösteriliyorsa, en doğru ve kesin çözüm kök naklidir.

Sakal çıkması için yapılması gerekenler

Sakal çıkması için yapılması gerekenler

Sakal ekiminde kullanılacak kökler kafa derisindeki sakala en çok benzeyen sert saç köklerinden alınmalıdır. Günümüzde saç ekimi kadar kolay ve etkili sonuçlar veren sakal ekimi gerçekleştirilmektedir.

Sakal çıkmayan bölgelere ne yapılmalıdır? Tüm doğal çözümleri uyguladıktan sonra hala sakallarınız çıkmıyorsa sakal ekimi yaptırmanızı tavsiye ederiz.

Sakal için kök nakli kök ölümünün olduğu veya hiç kök oluşmayan kişilerde uygulanmaktadır. Tamamen yanlış ve derin yaralı olan yüze sakal nakli olmadığını da belirtelim.

Okurlarımız buna da baktı ⇒ Hızlı Sakal Nasıl Çıkar-Etkili Yöntemler

Testosteron içinde bulunan alfa redüktaz enzimi eksik olduğu zaman da dht (di hidro testestoron) yüz bölgesindeki sakallar güçsüz kalır ve çıkamaz. Bu nedenle bu hormonun uza özellikle baktırmalı ve bu yönde sakal için hormon tedavisi uygulamalısınız.

Sakalını 14 17 yaş arasında çıkmıyorsa panik yapmamalı ilk etapta bir doktora giderek hormonlarınızı da baktırmalı, hormonlarda herhangi bir sorun yoksa bir süre daha beklemenizi tavsiye ediyoruz. Sakalım çıkmıyor diye aşırı derecede stres yapmayın. Bilinçli davranarak bu süreci daha kolay atlatabilirsiniz.

Resim Galerisi: Sakal Cikmamasinin Sebebi

Bir önceki makalemiz olan Yüz Şekline Göre Saç Modelleri Erkek- Yeni Stiller başlıklı yazımızda Yüz şekline göre saç modelleri erkek hakkında bilgiler vermekteyiz.

ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Tarz Kadın Blogu