Kaş Dökülmesi Neden Olur? Tedavisi Kolay mı?
Kaş dökülmesi neden olur? Kaş dökülmesi hangi hastalıkların habercisidir? Dökülen kaşlar nasıl çıkar? Dökülen kaş kaç günde çıkar? Kaş dökülmesi normal mi gibi soruların cevaplarını göreceğiz. Aslında kaş dökülmesi ve kaş küsmesi arasında bir bağlantı var mıdır sorusu da akla gelmektedir. Araştırmaların gösterdiği kaşların dökülüyor diyen kişilerin hayat kalitesinde bozulmaya neden olduğudur. Çünkü kaşlar gözlerin fizyolojik fonksiyonlarını yerine getirme noktasında önemli görevler üstlenmektedir. Bu nedenle kaş dökülmesinin nedenleri araştırılmalı ve uygun tedavi yapılmalıdır.
İçeriği sonuna kadar okuyarak kaş dökülmesine ne iyi gelir, günde kaç tel kaş dökülür gibi soruların cevaplarını öğrenebilirsiniz.
Makalemizde neler var
Kaş Dökülmesi Neden Olur?
Aslında halk arasında bilinen kaş küsmesi, kaş dökülmesinin habercisidir. Çünkü kaşlar, göz çevresindeki yağ ve ter gibi salgılar ile mikroorganizmalara karşı görev yapan dokudur. Bu nedenle bazı sağlık sorunlarıyla veya çevresel faktörlere ya da yapılan hatalara bağlı olarak kaşlarda dökülme olur.
Aslında kaş dökülmesi ilk etapta kaş küsmesi şeklinde kendisini belli eder. Kaşlar ilk olarak incelir, seyrekleşir, küser ve dökülür.
Okurlarımız buna da baktı ⇒ Yüz Şekline Göre Kaş Modelleri
Kaş dökülmesi tek bir kaşta görülebileceği gibi iki kaşta görülebilir. Hatta kaş kirpik dökülmesi şeklinde yaygın hale geldiği de görülmektedir. Bu nedenle kaş dökülmesi nedenleri takip edilmelidir. Kişi kendi kendisine bu kaş dökülmesi normal mi? Günde kaç tel kaş dökülür sorusunu sormalıdır.
Kaş Neden Dökülür?
Kas dokulmesinin nedenleri arasında çok farklı belirtiler vardır. Kadın veya erkekler ilk olarak bu belirtileri gözden geçirmelidir. Ardından endişe verici bir durum sezdiği an uzmana gidilmelidir.
Yaşın ilerlemesi: kişinin yaş alması kaş dökülmesi nedenleri arasındadır. Çünkü peşin ilerlemesi ile dokuların elastikiyeti ve yenileme özelliği sekteye uğramaktadır. Beraberinde görülen hormonal değişikliklerde kaşlarda dökülmelere neden olmaktadır.
Tiroid problemleri: kişilerde hipotiroidi görülmesi halinde kaş, kirpik ve saç dökülmesi görülmektedir.
Kimyasallar: birçok kişi kaş alınması sırasında önemli hatalar yapmaktadır. Çok aşırı sıklıkta kaş alınması, yani kaşlarla sık sık oynanması kaş küsmesine neden olur. Bu da beraberinde kaş dökülmesini getirmektedir.
Ayrıca kaşçı çevresindeki bölgeye ve kaşların olduğu bölgeye yapılan yoğun makyaj, köklere zarar verir. Bu da zamanla kaşlarda incelmeye ve dökülmeye neden olmaktadır.
Hamilelikte kaş dökülmesi: gebelik durumlarında hormon sisteminde ve vücutta değişiklikler olmaktadır. Bu değişimler sonucunda vücudun bazı bölgelerinde ve hormonlarında aksamaların ortaya çıktığı görülmektedir. Bunun sonucunda ise kaş, kirpik ve saçlarda incelme ve dökülme görülmektedir.
Beslenme: beslenme hayatın her alanında büyük önem arz etmektedir. Vücuda yeteri kadar vitamin ve mineral alınması gerekmektedir. Özellikle çinko, a vitamini, biotin ve demir eksikliği görülür. Buna bağlı olarak da saç, kaş ve kirpik dökülmesi oluşmaktadır.
Hangi hastalıklar kaş dökülmesine neden olur? Kanser: özellikle kemoterapi sırasında kullanılan ilaçlar saç, kaş ve kirpik dökülmesi yapmaktadır. Tedavi bitiminde hepsinin yeniden çıktı bilinmelidir.
Cilt hastalıkları kaş dökülmesi yapar mı? Evet yapar. Özellikle kaştaki kıyı foliküllerine zarar veren cilt hastalıkları buna neden olmaktadır. Örneğin seboreik dermatit, atopik dermatit, sedef hastalığı ve alopesi areata… ciltte belli bölgelerde tutulumlara neden olan bu rahatsızlıklar kaşlarda dökülmeye neden olmaktadır.
Anksiyete ve stres kaş dökülmesi yapar mı? Kişilerde yoğun strese bağlı kaygı bozukluğu vücuttaki fizyolojik işleyişi aksatacaktır. Bu da birçok kişide kalifoliküllerinin olumsuz etkilenmesine neden olur. Sonucunda ise saç, kirpik ve kaş dökülmesi ortaya çıkar.
Kaşlarım Dökülüyor, Endişelenmeli Miyim?
Aslında kaş dökülmesi günlük olarak herkeste belli bir miktarda olur. Ancak endişelenmenizi gerektiren durumlar vardır. Kaş dökülmesi ile eşlik eden semptomlar size yol gösterecektir.
Peki, hangi durumlarda hekime gidilmelidir?
- Kaşıntı
- Kaşlarda egzama
- Kaş diplerindeki deride dökülme ve kuruluk
- Ciddi aşırı hassasiyet ve sulu kızarıklık
- Cildin ani renk değiştirmesi. Örneğin, belli aralıklarda beyaz plakların oluşması veya cildin koyulaşması
- Kaş diplerinde iltihaplı akıntı
- Kaşların dipten kopması veya ortadan kopması
- Aşırı yağlanma, aşırı kızarıklık ve döküntü. Bu gibi durumlarda mutlaka bir dermatolog ile görüşülmelidir.
Kaş Dökülmesi Tedavisi Nasıl Olur?
Kaş dökülmesinin nedenleri araştırıldıktan sonra uygun tedaviye geçilmelidir. Aslında altta yatan patolojik bir sorun yok ise evde doğal yollarla kaşlar güçlendirilebilir.
Okurlarımız buna da baktı ⇒ Kaş Sabitleyici 2023
Doğal kaş güçlendirme ve kaş gürleşmesi için aloe vera yağı, zeytinyağı, hint yağı, susam yağı kullanılmaktadır.
Bu yağlar sabah akşam kaşlara masaj yaparak uygulanır. Düzenli olarak bir ay uyguladıktan sonra herhangi bir değişim yoksa tıbbi tedaviye geçilmelidir.
Beslenmenin önemini yukarıda vurgulamıştık. Kaş dökülmesi tedavisinde kaş üretimine destekleyecek vitamin ve minerallerin kullanımının faydası görülmektedir. Özellikle a vitamin, demir, çinko ve omega yağ asitleri içerikli takviye alınmalıdır.
Hiçbir tedavinin sonuç vermediği kaş dökülme probleminde kaş ekimi yapılmaktadır. Dökülen kaşların olduğu bölgeye saçlı derinin nakledilmesi ile gerçekleştirilmektedir.
Bir önceki makalemiz olan Genç Gösteren Kaş Modelleri 2025-2026 başlıklı yazımızda Genç gösteren kaş modelleri hakkında bilgiler vermekteyiz.