Cilt Temizliği Nasıl Yapılmalıdır
Cilt Temizliği Nasıl Yapılmalıdır? Sorunlu cilt temizliği, yağlı cilt temizliği ve kuru ve hassas ciltlerin temizliği ve bakımı büyük önem arz eder. Aslında günlük cilt temizliği doğal yollarla yapıldığı zaman derinlemesine cilt temizliği doğal yollarla başarılmış olunur.
Esasında düzenli bir şekilde cilt temizliği yaptırmak veya yapmak sadece estetik açıdan değil sağlık açısından da önemlidir. Çünkü cildinin bakımına ve temizliğine özen göstermek, yaş ilerledikçe oluşan kırışıklık ve deformasyonların önlenmesi bakımından önemlidir.
Makalemizde neler var
Cilt Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?
Temizlenmeyen ve bakım yapılmayan cilt üzerinde sigara, alkol, uv ışınları, stres, hava değişimi gibi faktörler çabuk yıpranma yapar. Bu da yaşınız genç olsa da yorgun ve solgun görünmenizi sağlar.
Cildin parlaklığı, canlılığı ve diriliği en önemli sağlık göstergesidir. Bu nedenle 20’li yaşlarda cilt temizliği ve koruma amaçlı cilt bakımı yaptırılması çok önemlidir. Cilt temizliği yapmadan önce cilt tipinizi öğrenmeniz ve buna uygun ürünler kullanmanız gerekmektedir.
Günlük Cilt Temizliği İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
Cilt temizlenirken cilt ovalanmamalıdır. Dairesel hareketler ile masaj yaparmış gibi temizlenmeli ve ılık suyla yıkanmalıdır.
Yüzü durularken kullandığınız havlulara dikkat etmemiz gerekir. Özellikle havlular nemli iken içerisinde bakteri barındırır. Bu da sivilce oluşumuna neden olur. Bu nedenle havlu kâğıtlar ile tampon yapar gibi cildi kurulamak daha sağlıklıdır.
Cildi temizledikten sonra cilt tipine uygun bir tonik kullanılması gerekir. Cildi jeller ile temizlemek tek başına yeterli olmamaktadır.
Cilt üzerindeki makyaj, yağ ve kir jeller ile çözündükten sonra cilt üzerindeki kalıntılar tonik ile temizlenmelidir. Tonik ile tamamen temizlenen cilt tekrar yıkanmalı ve durulanmalıdır. Çünkü cilt üzerinde kalan kalıntılar gözeneklerin genişlemesine neden olur. Bunu temizlemenin en iyi yolu da toniktir.
Göz çevresindeki makyaj temizliği için ayrı ürünler kullanılmalıdır. Kullanılan bu ürünler kirpiklere ve göze zarar verilmeden hafif hareketler ile temizlenmelidir.
Kullanacağınız makyaj temizleyicilerini farklı malzemeler ile kullanın. Krem temizleyicileri pamuk ile süt temizleyicileri sünger ile sabun olanları ise bol su ile yıkayın.
Cilt temizliği öncesinde mutlaka buhar uygulaması yapın. Bu sayede bir sonraki temizleme işleminiz daha etkili ve kolay olacaktır.
Temizlenen cilt üzerine mutlaka nemlendirici uygulaması yapın. Cilt tipiniz ne olursa olsun nemlenmeye ihtiyacı vardır.
Derinlemesine Cilt Temizliği Nasıl Yapılır?
- Kaliteli makyaj ürünleri kullanmayı tercih edin
- Günde en az 2 litre su tüketin
- Aşırı güneşlenmekten kaçının
- Sigara kullanmayın
- Cildinizi her gün nemlendirin
- Haftada bir defa peeling yapın
- Klimalı ortamlarda uzun süre durmayın
- Komedonları ve sivilceleri bilinçsizce sıkmayın
- Üç günde bir buzdolabında bekletilen buz kalıbını cildinizde gezdirerek kan dolaşımını hızlandırmalısınız.
Elma Sirkesi İle Cilt Temizle
Cilt temizliği için kullanılan elma sirkesi, doğal yollarla cilt temizliği yöntemleri arasında en etkilisidir. Özellikle evde derinlemesine cilt temizliği için elma sirkesi kullanmanızı öneririz.
Yüzünüzü ılık su ile yıkandıktan sonra, organik elma sirkesini bire bir su ile inceltildikten sonra pamuk yardımıyla cilt temizlenmelidir. Özellikle sivilceli ve yağlı yerler elma sirkesi ile temizleyin..
Dalin İle Cilt Temizle
Saç temizliğinde kullanılan dalin cilt temizliğinde de kullanılmaktadır. Gözenekleri temizlemek için günlük olarak dalin ile yüzünüzü yıkamanız yeterli olacaktır.
Evde cilt temizliği nasıl yapılmalıdır sorusunun cevabında en kolayı dalin ile yüz yıkamaktır.
Okurlarımız buna da baktı ⇒ Güzellik Sırları Nelerdir?
Sabunla Cilt Temizliği
Cilt yapısına uygun sabun kullanarak günlük cilt temizliği yapabilirsiniz. Hassas cilt temizliği için de mutlaka cilt yapısına uygun sabun kullanmanızı öneriyoruz.
Resim Galerisi: Cilt Temizliği
Bir önceki makalemiz olan Güzellik Sırları Nelerdir? başlıklı yazımızda Güzellik sırları hakkında bilgiler vermekteyiz.